“pe dos fix gâNdește”

gandeste-fix-dos-153297

Cărticica e un fel de…super-mini colector de gânduri. Nu, nu sunt profunde.

Paul Arden (autorul) a fost director de creație la Saatchi & Saatchi (advertising), a scris prin The Independent și a fost proprietarul unei galerii de fotografii. Omul știe să-și vândă marfa! Știe la care ușă a minții și inimii să bată.

În rest, cărticica e cam scumpă pentru conținutul ei scris și e un format A6 (sau un pic mai mic). Am plătit cartonul, hârtia și fotografiile. Câteva citate:

“Să te descurci binișor sau să fii pe undeva pe la mijloc e ceva banal. Să fii la limita de jos a clasamentului sau aproape, iată un merit. Înseamnă că n-ai nici un interes pentru educația de duzină pe care o primești. Mintea ta e în altă parte. Visezi cu ochii deschiși. mulți dintre cei care erau ultimii la școală, au ajuns bogați și au avut succes în viață, și nu datorită notelor de trecere, ci datorită imaginației. Așadar, ca să eșuezi cu succes, trebuie să vezi în eșec un bun punct de plecare. Notele bune nu îți garantează o viață interesantă. Imaginația, da.”

“Dacă ești o persoană creativă care își începe cariera, încearcă să nu te gândești prea mult la film, media sau altele de genul acesta. Gândește-te la bani. e o treabă cinstită.”

“Modul cum te prezinți determină și modul în care te vor aprecia ceilalți.

Există un punct de vedere convențional sau popular. Există un punct de vedere personal. Există un punct de vedere larg, împărtășit de majoritatea. Există un punct de vedere restrâns, împărtășit doar de câțiva. Dar nu există un punct de vedere corect. ai întotdeauna dreptate. Te înșeli întotdeauna. Totul depinde dinspre ce pol ești privit. În orice domeniu, progresul se bazează pe oamenii cu un punct de vedere restrâns sau personal.”

Și tot așa. Practic, nu spune decât să îți urmezi dorințele tale și instinctul; nu te uita și nu asculta părerile celorlalți frustrați din jurul tău, ci mergi pe propriul tău drum, pentru că, nu există drum greșit.

 

 

PS:  Dacă are cineva INDIGNAți-VĂ! de Stephane Hessel și  REWORK de David H. Hansson, Jason Fried, vă rog, dați cu împrumut și la sărmana care nu mai are bani să și le cumpere! 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s